nargile nasıl kurulur, nargile kurulumu

Nargile Kurulumu Nasıl Yapılır?

Nargile kurulum işlemleri, özellikle ilk defa kendi nargilesine sahip olan ve nargile içme keyfini doyasıya yaşamak için kurulum işlemlerini tamamlamak isteyen nargile severlerin merak ettiği bir süreçtir. Geçmişten günümüze ayrı bir keyif veren nargile tüketimi özellikle son yıllarda yeniden popülerlik kazanarak hızla artmıştır. Nargile kafelerde sık sık tüketilen nargileler, pek çok kişinin evinde ya da işyerinde sahip olduğu ürünler haline gelmiştir. Bu kişilerin, ilk defa evde nargile içebilmek adına nargile kurulumu yapmaları gerekmektedir. Herhangi bir problem yaşamadan ve keyifli bir içim deneyimi yaşayabilmek için nargile kurulumu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar önem taşımaktadır.

Nargile Kurulumunda Parçaların Montajı

Nargile kurulumunda parçaların birleştirilmesi işlemi önem taşıyan bir konudur. Satın aldığınız nargile, kurulu olarak değil parçalarına ayrılmış olarak size teslim edilir. Bu yüzden nargile parçalarını aslına uygun bir şekilde ve aralarında boşluk kalmayacak düzeyde bir araya getirmeniz gerekmektedir. Nargilenizin cam şişesine uygun ölçüde su ilave ederek işe başlayabilirsiniz. Nargilede ideal içim keyfi yaşanabilmesi için su seviyesine dikkat edilmelidir. Bu yüzden nargilenizin ser borusunun tepsi şişe ve ser borusu arasında kalacak şekilde montajlamanız önemlidir.

Nargile montajında ser borusunun ayarına dikkat etikten sonra çift çıkışlı olan nargilenizden marpuç montajına geçebilirsiniz. Marpuç contasını sökerek marpucu yerine kolaylıkla monte edebilirsiniz. Eğer birden fazla marpuç kullanmak isterseniz, diğer contayı da söküp o bölgede yer alan çıkışa marpuç ilave edebilirsiniz. Nargilenizde lüle montajı yapabilmek için, lüle contası ile birlikte lüleyi nargilenin üst kısmında yani ser borusu ucuna gelecek şekilde oturtmanız gerekmektedir. Bu noktada lülenin yerine iyice oturduğundan emin olmak için elinizle kontrol edin. Çünkü yerine iyi oturmazsa üzerine köz koyulacağı için sabit olmaması tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Nargilede Tütün Seçimi ve Kullanımı

Nargile tütünü seçimi ve kurulumu da parça montajından olduğu gibi kolay bir konudur. Ancak nargilede tütün seçimi sırasına dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Çünkü nargilede kullanılan tütünlerin kalitesi, nargile içim zevkinizi doğrudan etkileyen temel unsurların başında gelmektedir. Bu yüzden nargilede kullanılacak tütünlerin özenle seçilmesinde fayda vardır. Deneyimli nargile tutkunları, bilinmiş markaların kaliteli tütünleri arasından bütçenize uygun olanını seçim yapmanız gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunmaktadır.

Tütünleri doldurma konusunda da uygun miktarı ayarlamaya özen göstermeniz önerilir. Lüle içine tütünleri sıkıştırıp doldurmak nargilenizin rahat duman akışını engelleyeceği gibi çok acı tat verecektir. Bu yüzden lülenin tamamını tütünle doldurmayıp, üzerinde 3’te 1 oranında boşluk bırakmaya gayret edilmelidir. Aksi durumda tütünlerin közlüğe yapışıp yanması kaçınılmaz olacağı için damak tadı bakımından acı bir tat oluşturup baş ağrısı yapacaktır.

Nargilede Közlük Montajı

Nargilede közlük kurulumu da oldukça basittir. Közlüğün nargilenin lüle kısmının üzerine dikkatli ve sabit bir şekilde oturtulması gerekir. Közlüğü tam olarak sabitledikten sonra közleri közlük içine yerleştirebilirsiniz. Közlüğe abartmadan uygun miktarda köz koymanız yeterli olacaktır. Köz miktarını ayarlamak için nargile dumanını gözlemleyip kendi zevkinize göre uygulayabilirsiniz.

Nargile İçin Köz Yapımı

Nargile içmek için köz yapımı da dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Dış mekandaysanız yaktığınız odun ateşindeki közleri kullanabileceğiniz gibi evdeyseniz de ocakta ısıttığınız kömürlerden kaliteli közleri nargile içiminde kullanabilirsiniz. Nargile közlerinin kaliteli markalardan seçilmesi de içilen nargileden alınan keyfi etkilemektedir. Bu yüzden nargile kurulumu işlemlerinin başından sonuna tavsiyelere uyarak hareket edilmesi çok önemlidir. Bu hususlara dikkat ettiğiniz takdirde ideal nargile kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın