canlı nargile nedir ve nasıl yapılır, canlı nargile yapımı e hazırlama

Canlı Nargile Nedir, Nasıl Yapılır?

Canlı nargile yapılışı, nargile severler arasında en çok merak edilen konulardan biridir. Nargileyi severek içen kişilerin bile adını pek duymadıkları canlı nargile, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşmaktadır. Genellikle ünlü nargile kafelerin menüsünde bulunan canlı nargile, tüketiciler arasında organik nargile, doğal veya natürel nargile olarak da bilinmektedir. Canlı nargile, standart nargile çeşitlerinde kullanılan lüle kısmının yerine doğal meyve kullanılmasıyla elde edilmektedir. Bir başka deyişle canlı nargile çeşitlerinde lüle kullanmadan, bu bölgede gerçek bir meyve kullanarak lülenin yaptığı görevi meyve ile yapmak amaçlanmaktadır.

Canlı Nargile Nasıl Hazırlanır?

Canlı nargile hazırlığı göründüğü kadar zor değildir. Canlı nargile çeşitlerinin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Nargile severlerin ilgisini çeken canlı nargilenin en büyük özelliği, lüle yerine kullanılan gerçek meyvenin aroması, nargilenin aromasına geçmektedir. Bu sayede harmanlanmış bir lezzetle nargile içim keyfi yapılabilmektedir. Oldukça keyifli ve nargile severler tarafından özellikle son dönemde sıkça tercih edilen canlı nargileler, kesinlikle denemeye değer nargile çeşitleri arasında yer almaktadır.

Canlı nargile hazırlamadan önce karar verilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu faktörlerin başında da canlı nargile çeşidinde lüle yerine kullanılacak meyvenin seçimidir. Natürel veya organik nargile hazırlarken damak tadınıza uygun kalın kabuklu bir meyve seçmeniz gerekmektedir. Genellikle bu tür meyvelerle canlı nargile hazırlaması kolay olmaktadır.Canlı nargile yaparken en çok tercih edilen kabuklu meyveler şunlardır:

  • Portakal
  • Ananas
  • Kavun
  • Karpuz
  • Limon
  • Elma
  • Nar

Meyve seçimini yaptıktan sonra canlı nargile yapabilmek için meyvelerin, standart nargiledeki lülenin yerine konulması için hazırlanması ve soyulması gerekmektedir. Bu tür işlemlerde el becerinizin iyi olması önemlidir. Ayrıca bu işlemi yapmadan önce ne yapacağınızı iyi kavramış olmanız önem teşkil etmektedir.

Canlı Nargile Nasıl Yapılır?

Canlı nargile yapılışı sırasında seçmiş olduğunuz meyvelerin, nargiledeki lüle kısmının yaptığı işlevi yerine getirmesi gerekmektedir. Dolayısıyla meyveler, tütün koyacağınız bir kısım olarak lülenin üst kısmında konumlanmalıdır. Nargilenize oturacak kısım olan canlı nargile meyvesinin buna uygun şekilde kesilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla tütün koyacağınız kısmı meyvenin çapına yakın bir şekilde kesmeniz şarttır. Aynı şekilde seçmiş olduğunuz meyveyi alttan ve üstten bir miktar keserek canlı nargilede kullanılacak haline getirebilirsiniz.

Bu meyve kesme işlemlerini tamamladıktan sonra, meyve içine tütün doldurarak nargilenin üzerine yerleştirebilirsiniz. Yerleştirdiğiniz kısımdan yani alt bölümden keserek bu alanın nargileye tam olarak oturmasını sağlamanız gerekmektedir. Aksi halde bu bölümde istenmeyen şekilde boşluk kalırsa, nargilenizin iç kısmı hava alacağı için iyi bir duman alamayabilirsiniz. İçin tütün dolu meyvenizi nargilenizin lüle kısmına oturttuktan sonra, közlük veya bir alüminyum folyo ile meyvenin üst kısmını kapatarak közleri üzerine koyabilirsiniz. Birkaç dakika içinde tütünün ısınmasıyla birlikte canlı nargileniz içime hazır hale gelecektir. Bu sayede seçtiğiniz meyve aromasını da alarak daha keyifli ve kaliteli bir nargile deneyimi yaşayabilirsiniz.

Evde Nargile Nasıl Yapılır?

Evde nargile hazırlanışı da belirli kurallara dikkat ederek rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Nargilenizin sağlıklı bir şekilde içilebilmesi için su ve fırça ile temizliğini yapmanız gerekir. Daha sonra nargile camına, en alt noktasını 1-2 cm suyun içinde bırakacak kadar su ekleyin. Çok su koyulması nargile içimini zorlaştıracağını unutmayın. Nargile serini, marpucu ve tepsiyi yerleştirdikten sonra dilerseniz lüle yerine meyve takara canlı nargile de hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde kendi evinizde keyifle içebileceğiniz nargile hazırlığı yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın