nargile tütünü neden yanar, nargile tütünü, aroma

Nargile Tütünü Neden Yanar?

Nargilenin bir keyif unsuru olması ve içim sırasında tütünün tadının ve aromasının en üst verimde alınmasını gerektirir. Nargilenin üst kısmına yerleştirilen közün, tütünü sadece ısıtması ve oluşan dumanın suyun içerisinden geçtikten sonra lezzetini bize sunması olağan çalışma prensibidir. Ancak hazırlık sırasında yapılan yanlışlıklar ya da fazla köz konması gibi hatalar, Nargile Tütünü Neden Yanar? Sorusunun sıklıkla sorulmasına neden olur. Bu çalışma prensibinin bilinmesi ve buna uygun bir hazırlık sürecinin yanı sıra, nargile hazırlamak ve içmek konusunda yaşanan deneyimler, doğru bir nargile içimi konusunda olması gerekenlerdir.

 

Tütüne Yanması Nasıl Engellenir?

Nargile içenlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri tütün yanması ve yanık tadının gelmesidir. Bunun iki temel nedeni vardır. İlk neden lüleye fazla tütünün konulmasıdır. Lüleye fazla tütün konulması sonucunda, tütünün közle temas etmesi ve bir kısmının olması gerekenden çok daha fazla ısınmasına paralel yanık tütün dumanının bize ulaşmasıdır. Bu sebepten oluşan yanık tadını engellemek için, lüle taşına deneyimle elde edilecek ve yeterli miktarda tütün koymaktır. Böylece tütünün közle teması engellenecek ve yanık tadının oluşmasının önüne geçilecektir.

Nargile Tütünü Neden Yanar? Sorusuna sebep olan ikinci neden ise tütünün üzerine fazla közün konulmasıdır. Fazladan konulan közün oluşturacağı yüksek ısı, tütünün olası gerekenden çok daha fazla ısınmasına neden olacak ve istemden de olsa tütünün yanmasına neden olacaktır. Böyle bir durumda yanık tütünü oluşturduğu duman bize ulaşır ve yanık tadı tüm içimimizi kötü etkiler. Bir defa yanık tadının bize ulaşması sonucunda aldığımız kötü lezzet, bir süre daha içimimize eşlik edecektir.

 

Yanık Tadı Gelince Yapılması Gerekenler

Yanık tadı bize ulaştığında hızlı bir şekilde hatanın nerede olduğunu bulmak gerekir. Uzun ve zahmetli bir hazırlık süreci sonucunda bile yanık tadı gelmesi Nargile Tütünü Neden Yanar? Şeklinde bir sorunun sorulmasına neden olabilir. Yanık tadının alındığı ilk anda, hızlıca hatanın fazla tütünden mi, yoksa fazla közden mi olduğunun belirlenmesi gerekir. Belirlenen hata, közün azaltılması veya biraz soğutulmasının yanında, tütünün azaltılmasıyla çözülmelidir. Çözüm sonrasında birkaç defa ters üfleyerek, içeride kalan yanık tütün dumanının hava deliğinden atılması sağlanmalıdır.

nargile tütünü

Bir cevap yazın