meyveli nargile hazırlama ve yapımı

Meyveli Nargile Nasıl Hazırlanır?

Meyveli nargile hazırlaması, nargile severlerin internet üzerinden en çok araştırdığı konulardan birdir. Birbirinden farklı meyve aromalı nargile çeşitlerinin yanı sıra meyveli nargile modelleri de yoğun ilgi görmektedir. Günümüzde nargile popülerliğinin hızla artmasıyla birlikte, yeni ve ilgi çekici nargile içme yöntemleri de ortaya çıkmıştır. Meyveli nargile türü de böyle bir ihtiyaca yönelik tercih edilen nargileler arasındadır. Gerçek meyveler dilimlenerek hazırlanan meyveli nargile, keyfinizi artırdığı ve lezzetli bir damak tadı bıraktığı için nargile severler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Meyveli Nargile İçin Meyve Seçimi

Meyveli nargile hazırlığında meyve seçimi, dikkat edilmesi gereken noktaların başında gelmektedir. Doğal meyveler ile kendi damak zevkinize uygun nargile hazırlamak için seçim yapabileceğiniz çok sayıda meyve çeşidi bulunmaktadır. Meyveli nargile için meyve seçiminde hem kendi damak zevkinize hem de bu sisteme uyumlu olacak meyveleri tercih etmeniz önemlidir. Meyveli nargile modeli, nargilenin su koyulan haznesine yani şişesine birden fazla meyve karışımı ilave edilmesinden oluşmaktadır. Dilerseniz tek bir meyve tercih edebilir, dilerseniz de lezzetini beğendiğiniz birden fazla meyveyi karıştırarak meyveli nargilenizi kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Meyveli nargilede, nargilenin su koyulan haznesinin içine meyve karışımı dilimlenerek ilave edilmektedir. Bu yüzden damak lezzetini sevdiğiniz meyveleri tercih etmeniz gerekmektedir. Esasında meyveli nargile hazırlarken meyve seçiminde özel bir seçim yapmanıza gerek yoktur. Hangi meyvelerin tatlarını seviyorsanız, doğrudan o aromayı nargile dumanında elde edebilmek için sevdiğiniz meyveleri tercih edebilirsiniz.

Meyveli Nargile Hazırlama Yöntemleri

Meyveli nargile hazırlama teknikleri sanıldığı kadar zor değildir. Nargilenizin su koyulan haznesine yani şişe kısmına bir ya da birden fazla meyve dilimleyerek karışımı su içerisine ilave ettiğinizde meyveli nargilenizi çok kolay bir şekilde hazırlamış olacaksınız. Meyveli nargile içinde nargile severlerin en çok tercih ettiği meyveler arasında;

  • Muz
  • Çilek
  • Limon
  • Elma
  • Kivi
  • Vişne
  • Üzüm
  • Portakal
  • Kavun
  • Karpuz
  • Mandalina

gibi meyveler öne çıkmaktadır. Siz de bu meyveleri kullanarak, keyifle tüttürebileceğiniz meyveli nargilenizi en kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Bir ya da birden fazla meyve tercih etmeniz halinde ise genellikle birbirleriyle uyumlu olarak görülen meyvelerin tatlarını karıştırmanız, daha keyifli bir nargile içimi için çok önemli olarak görülmektedir.

Meyveli Nargile İçimi

Meyveli nargile hazırlığı için öncelikle yukarıda belirtmiş olduğumuz meyvelerden kendi damak zevkinize hitap edenleri seçip, bunları nargile suyuna ilave edeceğiniz şekilde ince ince dilimlemeniz gerekmektedir. Nargile şişenizi su ile doldurun ve seçtiğiniz meyveleri yıkayıp dilimleme işlemine hazır hale getirin. Daha sonra meyvelerin her birini, nargilenizin şişesine yani su koyduğunuz hazneye rahatlıkla sığacak şekilde ince şekillerde dilimleyin. Dilimlediğiniz meyveleri, şişenin üst kısmında su içine ilave edebilirsiniz. Bu meyvelere ek olarak nargile şişesinin içine birkaç parça buz eklemeniz de meyvelerin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Meyveli Nargile Modelleri

Meyveli nargile seçenekleri, kişinin kendi zevkine göre değişiklik göstermektedir. Kimi nargile severler, çilekli nargileyi tercih ederken kimileri de limonlu nargile modellerini severek tercih etmektedir. Meyveli nargile hazırladıktan sonra nargilenizin ser borusunu ve marpucunu montajlayarak meyveli nargilenizi keyifle tüttürebilirsiniz. Günümüzde nargile tüketiminin iyice popüler olmasının ardından ortaya çıkan bu tür meyveli nargile modelleri, sanıldığından çok daha kolay bir şekilde hazırlanıp, büyük bir keyifle tüketilebilmektedir. Farklı bir lezzet arayışındaysanız, avokado, ananas gibi daha egzotik meyvelerle de meyveli nargile hazırlayıp, farklı damak zevkiyle duman keyfinizi katlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın