nargile nasıl içilir, nargile içim şekli

Nargile Nasıl İçilir?

Ülkemizde de hayli uzun bir geçmişe sahip olan nargilenin, dünyada da, ülkemizde de çok eskiye uzanan bir tarihi vardır. Bu uzun tarih ve keyif alma amaçlı tütün içimi, aynı zamanda kendisine özgü bir terminoloji ve püf noktalardan oluşan kültüre sahip olmasına neden olmuştur. Bu sebeple yeni nargile içmeye başlayan kişilere, Nargile nasıl içilir? Konusunda çeşitli deneyimler aktarılmalıdır. Nargilenin uzmanlık seviyesine ulaşmış içicileri, nargilenin ilk içimde iki kısa nefesle çekilmesi ve dumanın burundan verilmesini tavsiye ederler. Bu sayede kokusunun alınması daha iyi sağlanır. Ardından çekilecek bir derin nefesle alınan dumanın, ağızdan verilerek, kokuyla birlikte tadının hissedilmesi sağlanır. Lezzet, bir nargile keyfinde, ana faktördür.

Nargile İçerken Dikkat edilmesi Gereken Püf Noktaları

Nargile Nasıl İçilir? Sorusu, yeni başlayanlar için ve hatta orta seviye nargile severler için, önemli ayrıntıların öğrenilmesi açısından önemli bir sorudur. İyi bir nargile takımı, iyi bir lüle ve doğru aroma seçimleri gerçekleştirildikten sonra, hazır bir nargilede de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunur. Bunlardan ilki, közlerin birbirlerine uzak ve köşelerde yer alması gerektiğidir. Birbirine yakın olması, yüksek ısının oluşması ve tütünün yanması sonucunu oluşturur. Bir diğer püf noktası ise, nargile içilen yerin biraz kuytu ve rüzgardan uzak bir nokta olmasıdır. Rüzgarın fazla olması, közlerin daha hızlı yanmasına neden olduğu gibi, dumanında hızlı bir şekilde ve kontrolsüz dağılarak, içiciyle birlikte tüm çevreyi rahatsız etmesine neden olmasıdır.

Kendisine ait bir literatürede sahip olan nargilenin, yapılması görgüsüzlük olarak addedilen birde kültürel boyutu vardır. Nargile Nasıl İçilir? Konusunda bilgi sahibi olmak, hem kültürel birikimin artmasını sağlayan ve hem de, nargile severler arasında sevilmenizi sağlayan püf noktaları olabilir.

  • Nargilenin közüyle sigara yakılmaması,
  • Nargilenin yüksek bir yere konmaması,
  • Nargilenin bitişini, marpucun masanın üstüne yatırılmasıyla anlatılması,
  • Marpucun doğrudan elden verilmemesi, bir kenara bırakılarak diğer kişiye aktarılması,
  • Kısa bir süre sonra geri dönecekseniz, marpucun oturduğunuz yerin üzerine konulması,

Nargile içme adabı olarak bilinen ve çok büyük bir coğrafyada, uzun yıllardır uygulana gelen kurallardır.

 

Nargile modellerimizi incelemek isterseniz Nargile Takımları sayfasına bakabilirsiniz.

Nargile ile ilgili wikipedia kaynağı: https://tr.wikipedia.org/wiki/Nargile

nargile nasıl içilir

nargile içimi

nargile içim şekli

Bir cevap yazın