evde nargile yapımı ve hazırlama

Evde Nargile

Corona virüs pandemisi bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizi de etkiledi. Pandemiyle mücadele kapsamında nargile kafeler kapatıldı bu yüzden insanlar evde nargile yapmak için google.com ve diğer arama motorlarında evde nargile yapımı hakkında araştırma yapmaya başladı. Nargile kafeler kapatılmadan önce de evde nargile yapan birisi olarak nargile yapımını sizlere anlatacağım fakat sil baştan anlatacağım.

Nargile Hakkında Bilgiler

Nargile nedir?

Ser, şişe, marpuç, lüle ve közlükten oluşan bir çeşit tütün kullanım aracıdır.  Vaktiyle hindistanlı birisi nargile‘yi bulmuş ve günümüze kadar değişerek çok farklı bir şekilde gelmiş. Dini ritüellerde kullanıldığı dönemler gelmiş geçmiş sonra keyf verici bir araç olarak kullanılmaya başlanmış ve günümüze kadar değişerek gelmiş.

Nargile lülesi nedir?

Nargile lülesi içerisine aromalı tütün yerleştirilen nargile ekipmanıdır. Porselen, toprak, kil, çelik, silikon ve alüminyum ham maddeler ile üretilmiş nargile lüleleri vardır. Lüle alacaksanız dış kısmı sırlanarak kilden üretilmiş nargile lülesi almanızı tavsiye ederim.

Nargile tütünü nedir?

Beğenilen aromalarla harmanlanmış kıyılmış tütün yapraklarından oluşan bir tütün çeşitidir. Bir çok nargile tütünü çeşiti ve karışımı vardır. Elma, üzüm, portakal, nane gibi tek tadların yanı sıra ‘panco volla’, ‘tatlı bilmem ne’ gibi isimlerde tütün karışımları da vardır.

Nargile seri nedir?

Nargile seri, çeşitli metallerden üretilen nargilenin üst kısmına denir. Nargile lülesinden gelen dumanı şişeye, şişeden marpuç’a gelmesini sağlayan kısımdır.

Nargile şişesi nedir?

İçerisine su konularak kullanılır. Nargile lülesinden gelen dumanın içerisinde közlerden gelen külleri veya yanmış tütün parçalarını filtreleme amacıyla ayarlanmıştır. Lüleden gelen duman su dolu şişeye girer ve yanında getirdiği kül veya tütün parçalarını suyun içinde bırakarak marpuca, marpuçtan da bize ulaşır.

Nargile marpucu nedir?

Nargile serinden gelen dumanı çekmemize yarayan bir nargile parçasıdır.  Deri marpuç, vinneks marpuç ve silikon marpuç gibi birbirinden farklı nargile marpucu çeşitleri vardır.

Közlük nedir?

Nargilenin daha uzun gitmesi için üretilmiş bir nargile parçasıdır. Nargile lülesinin üzerine yerleştirildikten sonra içerisine nargile közleri koyulur. Eskiden lüle üzerine folyo çekip üzerine közleri yerleştirirdik fakat artık nargile lülesi üzerine közlüğü, közlüğün içerisine yanan kömürleri yerleştiriyoruz.

 

Evde Nargile Hazırlama

  1. Nargile şişesine ser borusunu bir parmak geçecek şekilde su dolduruyoruz sonra ser ve şişeyi birleştirip bir kenara koyuyoruz.
  2. Nargile tütününü keyfimize göre hazırladıktan sonra lülenin içerisine közlüğe değmeyecek şekilde serperek dolduruyoruz.
  3. Lüleyi doldurduktan sonra nargilenin ser kısmına takıyoruz ve üzerine közlüğü koyuyoruz.
  4. Marpucun ucunu nargilenin ser kısmında bulunan marpuç girişine yerleştiriyoruz.
  5. Nargile kömürlerini köz yakma makinesi ile hazırlıyoruz.
  6. Nargileyi içeceğimiz yere yerleştirip yanan nargile kömürlerini közlüğün içerisine yerleştiriyoruz.
  7. Nargile tütünü biraz ısınsın diye bekleyip sonra marpuç ile nargile dumanını çekmeye başlıyoruz.

İşte evde nargile yapımı bu kadar kolay.

 

İsterseniz evde nargile yapmak isteyenler için özel olarak hazırladığımız nargile seti paketlerini Nargile Setleri kategorisinde inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın