nargile marpucu nasıl temizlenir, marpuç temizliği nasıl yapılmalıdır

Marpuç Nasıl Temizlenmelidir?

Nargile marpucu temizliği, hem sağlık açısından hem de nargileden tam ağız tadınıza uygun olacak şekilde duman çekebilmek için çok önem taşıyan bir işlemdir. Nargile marpucunun kalitesi, aynı zamanda bir nargileden alınacak içim keyfini de belirleyen en önemli unsurlardan biridir. İdeal nargile çekimi yapabilmek ve sağlık konusunda problemler yaşamamak için, her kullanımdan sonra veya önce nargile marpucunun temizlenmesine dikkat edilmelidir. Nargile marpuç temizliği ise birtakım ekipmanlar kullanılarak çok kolay bir şekilde tamamlanan bir işlemdir. Bu sayede esaslı nargile tiryakilerinin yanı sıra nargile keyfine yeni başlayan içiciler de aradıkları keyifli ve ideal nargile ortamına sahip olabilmektedir.

Nargile Marpucu Temizlemenin Önemi

Nargile marpucu hijyeni, hem nargileden ideal bir şekilde duman alabilme konusunda hem de ağız yoluyla bulaşan hastalıkların önlenmesinde çok önemli bir konuma sahiptir. Nargilenin içildiği ağız kısmından başlayarak nargile şişesinin bağlantı kurulduğu bölümüne kadar uzanan ve marpuç adıyla adlandırılan bu ekipman olmadan nargile içmek mümkün değildir. Dolayısıyla bir nargilede olmazsa olmaz olarak kullanılan bu parçanın da düzenli olarak temizlenmesi ve mikroplardan arındırılması şarttır.

Nargile marpuçları günümüzde birbirinden farklı materyallerden imal edilmektedir. Her zevke ve kullanış amacına göre değişiklik gösterebilen nargile marpuçları sayesinde ideal bir nargile keyfi yaşanabilmektedir. Siz de nargile keyfi yaparken dumanın rahatça akışına tanıklık etmek ve boğazda kötü tat bırakmadan keyif yapabilmek için nargile marpucunu düzenli olarak temizlemeli ya da temizletmelisiniz. Bu noktada nargile marpucunun, deri, vinneks, silikon veya kullan at tipteki materyallerden üretilmiş olup olmaması önemli değildir. Her koşulda nefes yoluyla bulaşabilen mikroplardan ve hastalıklardan korunmak için nargile marpucu temizlenmelidir.

Nargile Marpucu Temizleme İşlemi

Nargile marpucu hijyen koşulları, sanıldığı kadar detaylı işlem gerektirmeyen bir konudur. Marpuç seçiminde ister kullanışlı olması, ister dayanıklı olması, isterse de gösterişli olması özelliğiyle tercih yapın fark etmeksizin tamamen ideal hijyene uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle nargile marpucunun hortum bölümünün mikrop tutmayan ve hijyenik kullanım avantajı sunan materyalden üretilmiş olması, temizlik işlemlerinde de kolaylık sağlamaktadır. Nitekim deri ve vinneks materyallerinden üretilen nargile marpuçlarının koku tutma özelliğinin fazla olduğu bilinmektedir. Bu yüzden her nargile içiminde karışmamış kokularla keyifli bir içim yapmak için nargile marpucunu temizlemek şarttır.

Marpuç Temizleme Ekipmanları

Nargile marpucu temizleme araçları, kullanılan marpucun üretim materyaline ve diğer özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Kolay temizlenebilme özelliği bulunan nargile marpuçları olarak öne çıkan silikon marpuçların iç kısmı hızlı bir şekilde hijyenik hale getirilebilmektedir. Tazyikli su sıkılarak kurumaya bırakılan nargile marpuçları için su dışında farklı temizlik ekipmanları da kullanılabilmektedir. Örneğin nargile marpuçlarının esnek olan hortum kısmı yerine, ağız tarafından bulunan bölümünü temizlemek biraz daha zorluk çıkarabilmektedir. İşte bu tür bölümler için nargile severlere tel etrafına sarılmış ince fırça ya da harbi adı verilen ucu fırçalı ince tellerle temizlik yapılabilmektedir. Bu işlemlerin ardından da tazyikli su sıkılarak nargile marpucunun kurumaya bırakılması tavsiye edilir.

En İdeal Nargile Marpucu

En kullanışlı ve hijyenik nargile marpucu arayışında olan nargile tiryakileri için tavsiye edilen modeller çeşitlilik gösterebilmektedir. Nargile marpucu hem keyif hem de bir tarz ortaya koyma şekli olarak görülmektedir. Bu yüzden kimi içiciler deri ve özel tasarım marpuçlar tercih etmektedir. Ancak en ideal marpuç temizliği işlemi yapılabildiği ve kullanışlı olduğu için de tercih edilen nargile marpuçları, silikon materyalden üretilen modellerdir.

Bir cevap yazın