İyi Bir Nargilede Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

İyi Bir Nargilede Bulunması Gerekenler Nelerdir?

İyi bir nargilede olması gereken özellikler, deneyimli nargile tiryakilerinin yanı sıra ilk defa nargile içmeye başlayan kişileri de yakından ilgilendirmektedir. Nargilede bulunması gereken önemli özellikler bulunmaktadır. Çünkü bu özellikler nargileden içilen dumanın kalitesini ve keyfini belirleyen temel unsurları etkilemektedir. İlk defa nargile içişinizde olsun ya da esaslı bir nargile tutkunu olun bu özelliklere dikkat etmediğiniz durumlarda nargile içişinizden bir zevk alamazsınız. Daha yoğun dumanlı ve yanık tadı olmadan lezzetli aromayla kaliteli tütünün tadına varabilmek için iyi bir nargilede bulunması gereken özellikler konusuna dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir. Bu özellikler ayarlanabilir ve hata kabul eden faktörlerdir. Dolayısıyla yanlış ayarladığınız bir özelliği yeniden düzelterek nargile keyfinizi anında artırmanız mümkündür.

Nargilede Temizlik ve Hijyen

Nargilede temizlik ve hijyen özelliği, olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Temiz olmayan nargile, ne yazık ki sağlık açısından çok büyük riskler taşıdığı için içilen nargilenin ne kadar keyif verdiğine bakılmaksızın zararlı olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden hem nargilenin hem de nargilede kullanılan diğer parçaların ayrı ayrı temizlenmiş olması gerekmektedir. Nargilede kullanılan marpuçların hijyenik materyalden üretilmesi ve mikrop tutmayan özelliklere sahip olması da nargile içen kişiler için çok önemli bir avantajdır. Bu nedenle iyi bir nargilenin mutlaka kaliteli ve temizlenmiş bir marpuca sahip olmasına dikkat edilmelidir.

Sadece marpuçların değil aynı zaman da nargile lülesinin de temiz ve hijyenik olmasına dikkat edilmelidir. Yeterince hijyenik olmayan nargileler içim kalitesini ve nargilenin damakta bıraktığı lezzeti de olumsuz etkileyecektir. Bu yüzden nargile tiryakileri, bu işe yeni başlayanlara püf noktası olarak temizliğe dikkat edilmesini tavsiye etmektedir. Ayrıca her aromaya yönelik ayrı marpuçların kullanılması da nargile keyfini artıran özellikler arasında gösterilmektedir. Nargile takımının her içimden sonra komple yıkanıp bir sonraki nargile keyfine hazırlanması faydalı olacaktır.

Nargilede Kaliteli Tütün Seçimi

Nargile içiminde kaliteli tütün tercihi de çok önemlidir. Nargilede kullanılan tütünlerin düşük kalitede olması, nargile keyfini baltalayan bir unsurdur. Yoğun buhar deneyimi, damakta hoş lezzet bırakan aromaların canlılığı ve tadı gibi konularda etkili olan kaliteli tütün seçimi, nargileyi iyi yapan özelliklerin başında yer almaktadır. Bu yüzden nargile içiminde ucuz tütünlerden kaçınılması gerektiği bilinmektedir.

Ayrıca iş sadece ucuz tütün yerine kaliteli nargile tütünü kullanmakla veya tercih etmekle sınırlı değildir. Kaliteli tütünün nargile lülesine ideal seviyede ve düzgün şekilde yerleştirilmesi de nargileden alınan keyfin kalitesinde önemli bir etkendir. Bu yüzden nargile lülesinin doldururken, hem doluluk oranını ayarlayıp hem de basık olmamasını sağlamanız gerekir. İyi bir nargile tütünü hazırlanırken dikkat edilmesi gereken tütün miktarı bu şekilde ayarlanabilmektedir.

Nargilede Köz Kullanımı

Nargile içiminde köz kullanımı, iyi bir nargile ile kötü bir nargileyi birbirinden ayıran en önemli özelliklerden biridir. Çünkü nargilede tütünün ısınması ve dumanın da istenen şekilde boğaz yakmayacak şekilde gelmesi için kaliteli közlerin seçilmesi gerekmektedir. Bu konuda deneyimli nargile tiryakileri hazır köz kullanımı yerine odun kömürü tercih edilmesini tavsiye etmektedir.

Nargilede İdeal Su Ayarı

Nargilede uygun su ayarı yapabilmek için tecrübeye ihtiyacınız yoktur. En iyi nargile deneyimi yaşayabilmek için suyun belirli seviyede kalmasına dikkat edilmelidir. Bu yüzden iyi bir nargilede bulunması gereken özellikler arasında suyun doluluk oranı da yer almaktadır. Tecrübeli kişiler suyun, ser çubuğunun 4 cm üzerinde olması gerektiğini belirtmektedir. Nargilenin iyi bir şekilde çekilebilmesi için bu ayara dikkat edilmelidir.

Bir cevap yazın