Nargile ile ilgili bilinmesi gerekenler, cam nargile, nargile tütünü

Nargile ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

İçim şekli, içiminden verdiği hissiyat ve tabii ki eşsiz lezzeti ile nargile, tütün içiminin en etkili ve en özel yollarından birisi olduğunu gösteriyor. Bu nedenle de yüzyıllar öncesinde yani antik dönemlerden günümüze kadar ulaşan bir tütün içme aracı olmasının en somut nedenlerin başında bu özelliği yer almaktadır. Özellikle Osmanlı döneminde Anadolu coğrafyasında yoğun şekilde kullanılan nargile, zaman içerisinde toplumda biraz geri planda kalmış olsa da son yıllarda yeniden ciddi bir furya haline gelmeye başladı. Genel tütün tüketim amacından ziyade daha ağırlıklı olarak keyif amacıyla tüketilmeye başlanması, farklı beklenti ve lezzet arayışlarına hitap edecek zengin bir çeşitliliğinin oluşmasına neden olmuştur. Nargile içen ve yeni içmeye başlayan kişilerin nargile ile ilgili bilinmesi gerekenler konusunda bilgi sahibi olması, daha iyi içim kalitesini yakalamasına yardımcı olacaktır.

 

nargile tütünü

Nargile Tütünü Nasıl Seçilmeli?

Günümüzde nargile ilgili olarak en çok tartışmaya yol açan konulardan birisi de nargile tütünü tercihledir. Özellikle günümüzde çok zengin bir nargile tütünü çeşitliliğinin bulunuyor olması da bu tartışmaların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Farklı aromaları içeren nargile tütünlerinin piyasada yoğun şekilde talep görüyor olması tömbeki ve nakhla gibi aromasız ve saf tütünden oluşan nargile tütünlerini kullananlar arasında bu şekilde bir tartışmanın oluşmasına neden olmaktadır. Ancak nargileye yeni başlayanlar için nargile ile ilgili bilinmesi gerekenler arasında ilk sırada tütün seçiminin tamamen tercihlerle bağlantılı olduğudur. Yani günümüzde keyif amaçlı tüketilen nargilede kullanılacak tütün illa ki geleneksel veya modern çağa uygun şekilde aromatik olacak diye bir kural bulmuyor. Kaliteli, popüler veya racon olması gibi hususlar nargile tütünü seçiminde önemli değildir. Esas mesele nargile içiminden nasıl keyif alındığıyla ilgilidir.

cam nargile görseli

Cam Nargile Daha Mı İyi?

Nargile ile ilgili bilinmesi gerekenler arasında nargilenin hangi malzemeden üretildiği gelmektedir. Hem estetik görüşünü hem de lezzet deneyimi açısından en iyi nargile modeli camdan üretilen nargile modelleridir. Çünkü cam nargile hem daha az kir ve pislik anlamına gelir hem de daha saf lezzet haline gelir. Çünkü cam nargileler içerisinde kokuyu hapsetme gibi bir özelliğe sahip olmadığından, karmaşık nargile aromalı tütünlerin kullanımı için uygundur.

Bir cevap yazın